Događaji

vrijednost projekta oko 13 milijuna kuna

FOTO: Sukošan dobio novi dječji vrtić, nema više djece "na čekanju"

FOTO: Sukošan dobio novi dječji vrtić, nema više djece
eZadar

Danas je bio veseli dan za sve mališane u Sukošanu jer je službeno otvorena zgrada novog dječjeg vrtića „Zlatna lučica“, vrijednosti oko 13 milijuna kuna

Na 1.035 metara kvadratnih djeca u svim skupinama, od jasličke pa do predškolske, moći će od sad u vrhunskim uvjetima provoditi svoje vrtićke dane, zajedno sa svojim tetama.

„Veliki je dan za naše mališane, njihove roditelje, tete i cijelu općinu. Prije 45 godina u Sukošanu je izrađen prvi dječji vrtić kojeg smo u međuvremenu obnovili. Zanimljiva je činjenica da je prije 45 godina ista tvrtka bila izvođač radova kao i ovog novog, tvrtka Lavčević iz Zadra. Bilo je dosta kalkulacija i razgovora prije pet godina da idemo u proširenje postojećeg vrtića. No, zaključili smo da idemo na novu lokaciju i gradimo novi, a postojeći zadržimo kako bi napokon zadovoljili sve potrebe roditelja, odnosno djece. Otvorenjem ovog vrtića dodatnih 60-70 djece koji su bili na čekanju napokon je dobilo svoje mjesto u vrtiću“ – kazao je u prigodi otvorenja načelnika Sukošana, Ante Martinac.

Sukošan dobio novi dječji vrtić, nema više djece "na čekanju" Sukošan dobio novi dječji vrtić, nema više djece "na čekanju"

„Vrijednost ovog projekta će biti oko 13 milijuna kuna. Od toga iz europskih sredstava putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Fonda za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ćemo prikupiti skoro 10 milijuna kuna. To je jedna pohvala s naše strane Vladi koja prati naše projekte jer ovo je zaista jedan impozantan projekt. Ovaj je objekt će koštati skoro dva milijuna upravo zato što se radi o najosjetljivijim dobnim skupinama čiji uvjeti jednostavno nemaju kalkulacije, moraju biti na najvišim standardima“ – naglasio je načelnik.

Inače, u proteklih pet godina u predškolsko obrazovanje uloženo je  više od 20 milijuna kuna. „Moramo istaknuti da smo izgradili novi dječji vrtić u Gorici koji je bio cirka 2,5 milijuna kuna, poboljšali smo uvjete i standarde u postojećim vrtićima u Debeljaku i u starom vrtiću u Sukošanu“ – otkrio je Martinac.

Reakcije i djece i roditelja, ali i teta su i više nego pozitivne jer se uistinu radi o prekrasnom novom vrtićkom objektu s velikim dvorišnim prostorom.

„Roditelji su oduševljeni, djeca su oduševljena, svi smo presretni. Ovaj objekt pohađa nešto manje od 90 djece. Inače, u svim ostalim područnim vrtićima sveukupno je oko 210 djece“ – kazala nam je ravnateljica vrtića, Milica Ćoso.

Na samom otvorenju nazočili su i državni tajnici Šime Mršić, Šime Erlić i Marija Pletikosa , kao i zadarski dožupan Šime Vicković.

Svoj su program pripremila i djeca koja su i zapjevala, te spremno krenula u nove uređene prostore


Reci što misliš!