Događaji

#biograd

Biogradski park zasjao u šarenom blagdanskom ozračju

Biogradski park zasjao u šarenom blagdanskom ozračju
Grad Biograd na Moru

Ni kiši ni koroni nećemo dozvoliti da nam pokvari radost Božića, poruke su svih predblagdanskih događanja u našem gradu, a i šire. Prva nedjelja došašća i paljenje prve adventske svijeće zasvijetlile su u mnogim domovima, a veselje i radost pojačala su i događanja na otvorenim prostorima diljem Lijepe naše.

Tako i u našem gradu u ovo vrijeme na ulicama i parkovima grada Biograda u nešto ograničavajućim uvjetima ipak se nastoji dočarati atmosfera svečanog i svetog blagdana Božića. Čitav grad ukrašen je svjetlećim ukrasima, a posebnost čini Centralni gradski park koji uoči Božića prerasta u svojevrsnu bajku.

Veliki osvjetljeni ambijent ovog gradskog parka sa jelkama, snjegovićem, jelenima i drugim svjetlećim ukrasima, svakako privlači prolaznike a posebno djecu, čije veselje i smijeh svima nama podiže raspoloženje. Po prvi put ove godine u parku su se mogle zakupiti i kućice koje je osigurao Grad i Turistička zajednica grada u kojima proizvođači, udruge, društva i ostali ponuđači u vrijeme adventa (sve četiri subote do Božića) mogu ponuditi na prodaju svoje proizvode. Iako je ovaj prvi advent prošao uz kišu i dakako u sjeni korone, zanimanje domaćih žitelja za izlazak i druženje na otvorenom nikako nije zaboravljeno. Naprotiv nagovještaj je to boljih druženja narednih subota i dana, predblagdanskog ugođaja kakvog smo se svi zaželjeli.

Prigodne pjesme i veseli žamor u gradskom parku bila je ugodna promjena, a ponude pića i slastica koje su se nudile dale su svoj obol čitavoj večeri. Iz novih kućica po prvi put svoje biljne proizvode, kreme, čajeve i druge pripravke nudio je je poznati biogradski obrt „Nekić“, a također i udruga „Nada“, koja je ovom prigodom zadržala tradiciju autohtone ponude domaćih delicija, kolača, fritula, kiflica, te pića pripravljenih od domaćih sorti voća. Za hamburgere koji su kao i obično zamirisali parkom pobrinuo se biogradski rukometni klub, a nakon odigrane utakmice u parku su im se pridružili i igrači.

Posebnost ove večeri i ovog adventa u biogradskom parku, a u skladu s blagdanskim darivanjem udruga „Nada“ „ugostila“ je na svom štandu, točnije kućici Udrugu za školovanje ljudi i pasa i zaštitu životinja „Shepherd“ iz Biograda. Prigodnim brošuricama članovi udruge željeli su kako kažu, upozoriti na probleme, te na taj način podići svijest građana kako se ophoditi s životinjama i kako spriječiti neodgovorno ponašanje prema njima. A malena, simpatična kujica koju smo imali prilike vidjeti rado je pozirala, skakutala, lajala…Sve u svemu zanimljivo, poučno i svakako zabavno bilo je u biogradskom gradskom parku.

​​​​​​​​​​​