Događaji

#covid-19

Otvoren novi punkt za cijepljenje u Biogradu na Moru

Otvoren novi punkt za cijepljenje u Biogradu na Moru
Grad Biograd na Moru

Obzirom na sve veći broj oboljelih u našoj zemlji, te novih i strožih epidemioloških mjera, i u našem gradu ponovo je otvoren punkt za cijepljenje protiv Covida-19 u Gradskoj knjižnici Biograd na 1 katu na adresi Šetalište kneza Branimira 52.

Naime, Stožer civilne zaštite grada Biograda na Moru u suradnji s Zavodom za javno Zdravstvo Zadarske županije dodatno se angažiralo kako bi svi koji to žele mogli cijepiti i tako se barem djelomično zaštitili od virusa, ali i većom procijepljenošću pridonijeli njegovom što skorijem uništenju.

Tako je počevši od četvrtka 11. studenog u vremenu od 10 do 13 sati započelo cijepljenje žitelja grada Biograda na Moru i susjednih općina, a koje će se nastaviti i u narednom periodu. Naime, nakon ovog cijepljenja na koje se odazvalo 260 ljudi na istom punktu u prostoru Gradske knjižnice određeni su i naredni termini. Tako je slijedeći termin zakazan za 17. studenog, te ponovo 25. studenog ove godine.

Sve dakako zavisi o epidemiološkoj situaciji kazala nam je Drina Bešenić, načelnica Stožera civilne zaštite grada Biograda na Moru. Iznimno smo zadovoljni odazivom građana, jer uviđaju nužnost cijepljenja koje je za sada jedina garancija zaštite od corone. Već sada upisujemo za nadolazeći termin i vjerujemo da će odaziv također biti dobar kao i ovaj današnji.

Valja naglasiti da se građani mogu cijepiti prvi, drugi ili treći put, a osigurane su i adekvatne vrste cjepiva, točnije Pfizer, Moderna i Johnson. Otvaranje ovog punkta bio je bez sumnje pun pogodak koji građani grada Biograda na Moru i susjednih mjesta pozdravljaju, jer prevelike gužve čekanja i odlazak u drugi grad nikako nije bilo prihvatljivo za sve.

​​​​​

Reci što misliš!