Događaji

#covid-19

U Biogradu održana zadnja ovogodišnja akcija cijepljenja

U Biogradu održana zadnja ovogodišnja akcija cijepljenja
Grad Biograd na Moru

Cijepljenje protiv Covida 19. na katu biogradske Gradske knjižnice, održano u četvrtak 16. prosinca bilo je ujedno i zadnja ovogodišnja akcija, kažu u Stožeru Civilne zaštite grada.

Jedan ciklus cijepljenja je iza nas, što nam donosi konac godine i proljeće još se ne zna, kazala nam je Drina Bešenić, načelnica Stožera civilne zaštite grada Biograda. Grad Biograd na Moru učinio je sve što je mogao kako bi žiteljima grada i susjednih mjesta omogućio da što lakše i jednostavnije obave proces cijepljenja, te je u suradnji sa Zavodom za javno Zdravstvo Zadarske županije organizirao niz akcija cijepljenja otvarajući cjepni punkt u prostoru biogradske Gradske knjižnice.

Tako je počevši od 11. studenog pa do danas svakog četvrtka u vremenu od 10 do 13 sati cijepljen veliki broj ljudi, a kojima je ta mogućnost i blizina punkta puno značila. Je li to dovoljna procijepljenost obzirom na broj stanovnika teško je utvrditi, no, činjenica da se u svakoj od održanih akcija cijepilo između 200 i 300 ljudi govori sama za sebe.

Samo u ovoj zadnjoj ovogodišnjoj akciji pristupilo je čak 510 osoba. Tijekom svih dosadašnjih akcija građani su se cijepili prvi, drugi i treći puta a s jednim od ponuđenih cjepiva Pfaizer, Moderne i Johnson.
Nekih većih gužvi i problema nije bilo jer su u svakoj od akcija sudjelovala dva, te po potrebi i tri zdravstvena tima, od kojih dva naša i jedan iz Zavoda za javno zdravstvo zadarske županije. Daljnji tijek cijepljenja nije utvrđen jer sve zavisi od kompletne epidemiološke situacije, te će se nakon blagdana o tome još raspravljati i svakako donijeti najbolje rješenje, kazala je načelnica Bešenić.


Reci što misliš!