Događaji

#biograd

Biogradski mališani napunili pun kombi namirnica i igračaka za humanitarnu akciju Gradskog društva Crvenog križa

Biogradski mališani napunili pun kombi namirnica i igračaka za humanitarnu akciju Gradskog društva Crvenog križa
Grad Biograd na Moru

Da se solidarnost uči od malih nogu, najbolje potvrđuju aktivnosti biogradskih pred školaraca. Poznato je naime da polaznici biogradskog dječjeg vrtića, u sklopu svog obveznog odgojno obrazovnog programa, kroz teoriju ali i praksu razvijaju empatiju i razumijevanje, te ih na razne načine i u raznim prilikama primjenjuju u svakodnevnom životu.

Svjedoče to i njihove brojne aktivnosti obilježavanjem svih prigodnih datuma na tu temu, ali i sudjelovanjem u njima. Jedna od takvih je primjerice i ova humanitarna u kojoj se Dječji vrtić uključio u akciju biogradskog Gradskog društva Crvenog križa, a koja se već duže vrijeme odvija pod nazivom „Solidarnost na djelu“.

Mališani su prikupljali namirnice koje su sa prilikom kupovine sa svojim roditeljima odmah odvajali, te ih odnijeli u vrtić, a bilo je tu svega od namirnica za svakodnevnu prehranu, igračaka i dakako čokolade, slatkiša…Tako se akcijom najmlađih Biograđana kombi brzo punio, a potom su ga proslijedili GDCK grada Biograda, za već spomenutu humanitarnu akciju.

Sretni su i zadovoljni što su mogli sudjelovati, i donacijom najpotrebnijih životnih namirnica pomogli potrebitima. Svaka čast mališanima, njihovim roditeljima i dakako djelatnicima vrtića, koji se sve upriličili

​​​​​​​​​

Reci što misliš!