Događaji

nakon ubojstva troje djece

Plenković najavio reformu sustava socijalne skrbi

Plenković najavio reformu sustava socijalne skrbi
Dino Stanin/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije.

"Hrvatska je sigurna zemlja", rekao je govoreći o međunarodnom položaju Hrvatske. "Bitno nam je da se odnosi sa srpskom manjinom rješavaju u Hrvatskoj. Što se tiče prijetnji terorizmom i hakerskih napada, to je globalni problem, moramo jačati sigurnosno obavještajni sustav", dodao je.

Komentirao je i stanje na Kosovu

"Poruke koje Hrvatska šalje su poruke smirivanja tenzija i napetosti", rekao je Plenković. 

Najavio reformu sustava socijalne skrbi

Govorio je i o stravičnom ubojstvu troje djece u Zagrebu. 

"Dozvolite da izrazimo osudu ovog najtežeg zločina koji se dogodio. Takve situacije su strašne, očito da tu, prema podacima koje je Ministarstvo iznijelo, nije bilo ni signala da se nešto događa u obitelji, da će se napraviti nešto što bi iziskivalo reakciju... Vidjet ćemo što se tu stvarno dogodilo. Nisam imao priliku vidjeti detalje o inicijativi da se taj dan proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad djecom", kaže. 

Istaknuo je da će se zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti nasilje nad djecom. "Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje", rekao je. 

Komentirao je i Svjetski dan turizma. 

Napravili smo maksimalne napore. Prema dostupnim podacima, na 90% smo fiskalizacije što se tiče djelatnosti u turizmu u odnosu na 2019. Ne znamo gdje ćemo biti s ukupnim prihodima. No, prihodi od turizma će biti veći po gostu koji je došao u Hrvatsku. Osjetilo se da je potrošnja bila veća. Mislim da je to velik poticaj gospodarskom oporavku i da ćemo iduću sezonu imati dobre rezultate.


Reci što misliš!