Događaji

#ekologija

Na radionici BiŽI djeca se “družila” s morskim organizmima

Na radionici BiŽI djeca se “družila” s morskim organizmima
Naši školji

U sklopu projekta “Zajedno za čišći otok Ugljan” nositelja Turističke zajednice Općine Preko, prihvaćenog na natječaju za provedbu Mjere 8. organizacija i provedba manifestacija i drugih događanja vezanih uz ribarstvo i morski okoliš, u Preku su organizirani radionica i predavanje BiŽI – Bioraznolikost životinja infralitorala – identifikacije morskih organizama.

Biolozi mora iz Društva istraživača mora 20.000 milja djeci su govorili o morskim organizmima – kako se zovu, kako se hrane, jesu li zaštićeni ili ugroženi – i omogućili im da uz žive primjerke vide sačuvane ostatke, kućice, školjke, skelete, jaja… Po završetku radionice svi su organizmi pažljivo, živi i neoštećeni, vraćeni natrag, u svoj prirodni okoliš.

-Ovaj i sljedeći tjedan su nam u znaku ekologije mora….U sklopu projekta “Zajedno za čišći otok Ugljan” najavljujem još jednu radionicu s predavanjem u Lukoranu, i to u četvrtak, 26. kolovoza, te ekološku akciju čišćenja podmorja „Smećolov“ u suradnji s Udrugom Jarac iz Lukorana, koja je i partner u projektu. Ovim putem želim pohvaliti Udrugu Jarac za sve inicijative vezane uz promicanje čistog morskog okoliša, pokretanje raznih akcija te organizaciju jedne od najsloženijih manifestacija na otoku „Crnilo kupa“ te  promicanje lokalne gastronomije. Istoga dana, 26. kolovoza, u Preku će se održati edukativna izložba podvodnih fotografija s interpretatorima „Svjetlo i tama na morskom putu“, otkriva Ivan Košta, direktor TZO Preko.

​​​

Reci što misliš!