Događaji

#promet

Na zadarske prometnice stižu nove kamere za nadzor brzine

Na zadarske prometnice stižu nove kamere za nadzor brzine
Grad Zadar

Čak deset novih kamera za nadzor brzine postavit će se na zadarskim gradskim prometnicama i to najkasnije do rujna najavljeno je na današnjem Kolegiju gradonačelnika Branka Dukića s pročelnicima.

– Raspisana je javna nabava od strane Grada Zadra, a povjerenstvo je utvrdilo da je jedino pristigla ponuda tvrtke NEROline prihvatljiva i predložilo je gradonačelniku potpisivanje ugovora koji je i potpisan. U sljedećih dva mjeseca očekujemo i realizaciju, odnosno postavljenje kamera za nadzor brzine na deset lokacija na gradskim prometnicama – rekao je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Kamere će se, prema riječima Dujele, postaviti u ulicama braće Miroslava i Janka Perice, Benka Benkovića, Hrvatskog sabora, Antuna Gustava Matoša, Uvali Bregdetti, Borka Šarlije Kese, na Putu Bokanjca, Splitskoj ulici, na Benkovačkoj cesti te na prometnici u Crnome.

Dujela se osvrnuo i na rad komunalnog odjela u ljetnim mjesecima pa je rekao kako je Grad Zadar, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, obavezan na svom području osigurati odvojeno sakupljanje otpada. Grad će tako na jesen osigurati distribuciju 19300 spremnika volumena 240 litara za sve obiteljske kuće na području grada Zadra te 990 spremnika volumena 1100 litara čija je ukupna vrijednost procijenjena na 6 milijuna i 670 tisuća kuna od čega će Grad Zadar sudjelovati sa oko milijun kuna dok će ostalo biti pokriveno iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  

​​​​​​​​​

Reci što misliš!