Događaji

#turizam

Edukacijski skup ‘Očuvanje krša i razvoj održivog turizma’ u Zadru

Edukacijski skup ‘Očuvanje krša i razvoj održivog turizma’ u Zadru
Boris Kačan

U Zadru će se u petak 24. rujna odvržati prvi edukacijsko-stručni skup na temu “Očuvanje krša i razvoj održivog turizma” u sklopu projekta ‘Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem“. Skup će se odvijati u Multimedijalnoj dvorani (117) Sveučilišta u Zadru, (Franje Tuđmana 24i).

Organizator skupa je Natura Jadera, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, dok su suorganizatori Odjel za geografiju i Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Stručni skup na temu “Očuvanje krša i razvoj održivog turizma” namijenjen je zaposlenicima obrazovnih institucija i ustanovama i organizacijama koje se bave očuvanjem prirodne baštine te turističkom sektoru. Cilj skupa je okupiti stručnu zajednicu da bi se identificirali i savladali izazovi u zaštiti prirode i razvoju održivog turizma u krškim područjima.

Jezik stručnog skupa je hrvatski te se može sudjelovati s izlaganjem vlastitih radova ili kao zainteresirana publika. Za sudionike skupa nije predviđena kotizacija. Detalji o Prvom edukacijsko-stručnom skupu te način prijave nalaze se u tekstu Poziva.

​​​