Događaji

#biograd

Najmlađi Biograđani poručuju: Mi možemo promijeniti svijet

Najmlađi Biograđani poručuju: Mi možemo promijeniti svijet
Biograd na Moru

Mi možemo promijeniti svijet, poručuju svojim uradcima i crtežima najmlađi Biograđani, polaznici biogradskog dječjeg vrtića. Naime, obilježavanju Dana planeta Zemlje u ovoj se predškolskoj ustanovi posvećuje posebna pažnja, pa je tako i ovom prilikom.

Iako briga o očuvanju okoliša nije strana našim polaznicima, jer ekološku svijest razvijamo tijekom čitave pedagoške godine, kažu odgojiteljice, ovaj tjedan vezano uz međunarodni dan posvetili smo većim dijelom eko aktivnostima.

Kroz edukativne radionice mališani usvajaju znanja o očuvanju okoliša ali i sami predlažu brojna korisna rješenja, što je od posebne važnosti i značaja. Tako je primjerice vrtićka odgojno obrazovna skupina pod imenom „Papigice“ svoj uradak poslala za kampanju „Zelena Europa-Zajedno možemo više“.

Ako je suditi po zanimanju najmlađih, njihovoj volji i želji,  briga o okolišu u budućnosti ne bi trebala biti upitna. Sve dakako zavisi o njihovom pravilnom usmjeravanju, a što bi trebao biti zadatak nas odraslih i to ne samo jedno na godinu nego kontinuirano