Događaji

#pašman

Uručen ugovor o financiranju projekta adaptacije dječjeg vrtića u Banju

Uručen ugovor o financiranju projekta adaptacije dječjeg vrtića u Banju
Otok Pašman

Općini Pašman je za ovaj projekt odobreno 550.000 kn, a očekuje se da bi roditelji svoju djecu u banjske jaslice mogli upisati ove jeseni

Premjer Andrej Plenković sa suradnicima je u utorak 23. veljače posjetio Zadar te je, nakon obilaska gradilišta nove ribarske luke u Gaženici, potpisao ugovore za projekte i programe vezane za razvoj otoka vrijedne 44 milijuna kuna.

Među njima je i projekt Adaptacije dječjeg vrtića u Banju o kojem smo nedavno pisali na našem portalu. Potpisan Ugovor je od ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak preuzeo Andro Magić, zamjenik načelnika Općine Pašman, a Općini je za ovaj projekt odobren iznos od 550.000 kuna.

Projekt obuhvaća adaptaciju zgrade u Banju u svrhu otvaranja dodatnog prostora za Dječji vrtić Otok Pašman te pripremu i opremanje prostora za tako potrebne jaslice. Procijenjena vrijednost projekta je 1,8 milijuna kuna s PDV-om, a uz odobrenih 550.000 kuna ostatak će sufinancirati Općina Pašman.

Iz Općine saznajemo da se uskoro kreće s javnom nabavom te kako se nadaju da će se ove jeseni upisati prvi polaznici jaslica.