Događaji

povratak u školu

Šime Vicković o nastavi u Zadarskoj županiji: Bude li potrebno, donijet ćemo nove mjere

Šime Vicković o nastavi u Zadarskoj županiji: Bude li potrebno, donijet ćemo nove mjere

Od ponedjeljka se u Zadarskoj županiji gotovo svi učenici vraćaju u škole

Od ponedjeljka, 1. veljače, u školskim klupama u Zadarskoj županiji bit će svi osnovnoškolci te završni razredi srednjih škola.

Odluku o popuštanju mjera u školstvu nacionalni stožer prepustio je županijskima. Mjere u svim ostalim djelatnostima bruse se na nacionalnoj razini.

Brusi se završni nacrt paketa blagog popuštanja mjera od 1. veljače. Vlada će novi paket mjera vjerojatno predstaviti sutra, ali neke odluke su već poznate. Tako će se najmlađim osnovnoškolcima od ponedjeljka u školi pridružiti đaci od 5. do 8. razreda, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije odlučio je da će se u školske klupe u županiji vratiti i učenici završnih razreda u srednjim školama.

Potvrdio je to za Radio Zadar načelnik Stožera, Šime Vicković:

- Odlučili smo da će svi razredi osnovnih škola ići na model A, dakle pohađanje nastave u školama. U srednjim školama će samo završni razredi ići na model A, a ostali na model C. Dakle, i učenici u završnom razredu trogodišnjeg školovanja se vraćaju u školu. Mjera će vrijediti tjedan dana, dok vidimo kakvo će biti stanje, a onda ćemo opet donijeti – bude li potrebno – nove mjere.

 


Reci što misliš!