Događaji

jučer se cijepilo 77 korisnika

U najvećem domu za starije u Zadru cijepljenje teče prema planu

U najvećem domu za starije u Zadru cijepljenje teče prema planu
Marko Dimić/PIXSELL

Svi su domovi za starije i nemoćne u Zadarskoj županiji u isto vrijeme, krajem prošle godine počeli s cijepljenjem svojih korisnika. Najpoznatiji i najveći dom u gradu, kod Sfinge, jučer je procijepio 77 korisnika prema vlastitoj želji, što je najveći broj otpočetka cijepljenja.

U prvom državnom domu za stare i nemoćne u Županiji organizacija i dinamika procjepljivanja je dobra, izvijestila je socijalna radnica Jelena Milin:

"Imamo zainteresirane korisnike koji su preboljeli Covid a oni će pak doći na red u veljači i ožujku, što sve ovisi o dozama cjepiva koja budu pristizala."

Cijepljenje se odvija u fazama ali i za to postoji razlog:

"Zato što se cjepivo od dolaska u dom treba iskoristiti u roku od 5 dana, jučer primjerice smo cijepili 77 korisnika čime smo obavili najveći dio posla do sada."

Postoje korisnici koji se zbog ozbiljnijih zdravstvenih poteškoća (teške alergije) još nisu cijepili, a primjerice u domu Sv. Frane za sada je obustavljeno cijepljenje. Takvih problema u domu kod Sfinge nemaju i tvrde kako se otpočetka cijepljenja svi korisnici dobro osjećaju odnosno izostale su ozbiljnije nuspojave. Za druge korisnike koji ne mogu samostalno odlučivati o eventualnom cijepljenju odlučuju skrbnici u dogovoru s nadležnim Centrom za socijalnu skrb.


Reci što misliš!