Događaji

SNJEŽNE RADOSTI

Između tunela i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona duga 3 kilometra

Između tunela i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona duga 3 kilometra
Marko Dimić/PIXSELL

Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona je od 3 km te se vozi uz zastoje. Molimo korisnike za strpljenje.

Prvi snijeg u Lici stvara probleme u prometu Prvi snijeg u Lici stvara probleme u prometu

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Karlovac-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Snijeg povremeno pada i u Hrvatskom primorju.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8), javlja HAK.


Reci što misliš!