Događaji

biograd boat show

Šime Mršić: Nautički turizam ove sezone bio je junak

Šime Mršić: Nautički turizam ove sezone bio je junak

Naša je županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu, a ove sezone statistički podaci s područja turizma na našem području nisu uopće bili loši, svi očekivanjima unatoč, upravo zbog nautičara, kaže Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije.

Na svečanom otvaranju Biograd Boat Showa u Marini Kornati u Biogradu na Moru, na poziv organizatora odazvali su se i pozdravne govore nazočnima uputili državni tajnik Tonči Glavina iz Ministarstva turizma i sporta, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Siniša Orlić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, te zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

- Veseli me što se i ove godine, epidemiji koronavirusne bolesti usprkos, održava Biograd Boat Show, i to već 22. put. Ova manifestacija posebna je poslastica je za sve kojima su more i brodovi u srcu.

Već spomenuta epidemija zadala je težak udarac našoj inače najjačoj gospodarskoj grani – turizmu. No kako se kaže da je svaka kriza prilika, a i na muci se poznaju junaci, upravo je nautički turizam ove sezone bio taj junak. Naša je županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu, a ove sezone statistički podaci s područja turizma na našem području nisu uopće bili loši, svi očekivanjima unatoč, upravo zbog nautičara, kazao je Mršić.  

Nautički turizam vrlo je poželjan oblik turizma jer su nautičari gosti koji uglavnom imaju visoke prihode te koji znaju i žele uživati, kako u našoj lijepoj prirodi, tako i u vrhunskoj gastronomiji. Gosti su to koji traže i kvalitetu i raznolikost sadržaja.

- Baš zato jako je važno da naše marine budu visoke kvalitete te da poštivanje zaštite okoliša u njima bude na najvišoj mogućoj razini. Nešto poput ove marine u kojoj se nalazimo. Čestitam i izlagačima koji su i ove godine došli sudjelovati na Biograd Boat Showu te im želim uspješno poslovanje. Sve pozivam da dođu u Biograd, prošetaju na svježem zraku i uživaju u svemu što je izloženo, rekao je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Zahvaljujući podršci nadležnih Ministarstava, Zadarske županije i Grada Biograda na Moru, te nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., održan je kontinuitet nautičkog sajma Biograd Boat Show 2020 koji je od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.


Reci što misliš!