Događaji

#afera

Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je u ponedjeljak da tajnica njezina kabineta Ružica Njavro i bivša državna tajnica Ministarstva uprave Josipa Rimac koje su uhićene u 'aferi Vjetroelektrane' nisu na nju utjecale vezano uz spornu Uredbu o zakupu šumskog zemljišta.

Ministrica Vučković je na pitanje je li na nju utjecala tajnica njezina kabineta Ružica Njavro što se tiče izmjene Uredbe o zakupu šumskog zemljišta, odgovorila da nitko na nju ne može utjecati na način da bi učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti.

"Na mene utječu, naravno, i u razgovorima i radom u povjerenstvima i sudjeluju u izradi dokumenata mnogi moji bliski suradnici, no, konačan prijedlog donosim ja, ja za njega odgovaram. Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savjesti i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati tako da bih učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti", izjavila je ministrica Vučković za RTL Danas.    

Za svoj odnos s Josipom Rimac, ministrica Vučković je odgovorila: "Mi se dobro poznajemo".

"Josipa Rimac mene nikada u životu - vezano za nacrt Uredbe o šumskom zemljištu - nije nazvala", odgovorila je na pitanje je li Rimac utjecala na nju i je li je možda nazvala.

Sve vezano uz aferu "Vjetroelektrane" je emocionalno doživjela jer se, dodala je, u istrazi spominje i otvoren je istražni postupak i nad tajnicom kabineta ministarstva. "To je dovoljan razlog", dodala je.  

Na pitanje je li ikada sumnjala da bi njezina kolegica tako nešto mogla raditi, ministrica Vučković je odgovorila da je istražni postupak otvoren, da treba pričekati rezultate istrage, a poslije i cijelog procesa.

"To je jedino što mogu komentirati, uz napomenu, naravno, da svaki pokušaj pogodovanja ili radnji koje nisu zakonite i nisu moralne, naravno, da osuđujem generalno. Što se tiče ovog konkretnog postupka pričekat ćemo rezultate istrage", rekla je Vučković.


Reci što misliš!