Događaji

erasmus +

Nove prilike za rad i učenje u zadarskoj Ekonomsko birotehničkoj školi

Nove prilike za rad i učenje u zadarskoj Ekonomsko birotehničkoj školi

Zadarskoj ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je projekt - Nove prilike za rad i učenje. Projekt će se provoditi u okviru programa Erasmus+ za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj projekta je omogućiti učenicima primjenu i nadopunu stručnih znanja stečenih kroz redovno obrazovanje u stvarnom radnom okruženju te stjecanje radnog iskustva po europskim standardima, uz usvajanje radne etike, znanja i kompetencija koje će učenike pripremiti za tržište rada, samostalnost u radu, poduzetništvo te usmjeravanje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Stečena znanja i iskustva nastavnika iz projektnog tima primijenit će se za osuvremenjivanje kurikuluma postojećih nastavnih programa.

Na projektu mobilnosti sudjelovat će 30 učenika obrazovnih profila ekonomist, komercijalist, upravni referent, poslovni tajnik te prodavač. U pratnji profesora učenici će otputovati u Zaragozu u Španjolskoj, gdje će imati priliku unaprijediti ključne kompetencije i vještine, povećati svijest o važnosti cjeloživotnog učenja u europskom kontekstu, unaprijediti međunarodnu dimenziju obrazovanja i osposobljavanja u školi, te  prihvatiti međukulturalnost kao jednu od vrijednosti EU.

Partner u projektu je udruga za regionalni i održivi razvoj Mundus, a odobrena sredstva iznose 89.944 EUR-a.


Reci što misliš!