Događaji

popuštanje mjera

Vjenčanja kreću od 27. svibnja, u zatvorenim prostorima do 100 ljudi

Vjenčanja kreću od 27. svibnja, u zatvorenim prostorima do 100 ljudi
Shutterstock

Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je slijedeći dogovor.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. 

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Kreću i sportska natjecanja

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

Od 30. svibnja omogućit će se natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir HZJZ-a koji će u međuvremenu biti objavljen.


Reci što misliš!