Događaji

epidemiološka analiza utvrdila

U Ortopedskoj bolnici Biograd prvozaraženi je bio pacijent a ne liječnik

U Ortopedskoj bolnici Biograd prvozaraženi je bio pacijent a ne liječnik
Marko Dimić/PIXSELL

Zadnja epidemiološka istraživanja pokazala su da liječnik iz Ortopedske bolnice Biograd nije prvozaražena osoba u toj zdravstvenoj ustanovi, on je samo prvotestirana osoba.

Epidemiološka analiza je pokazala da je vjerojatno prvozaražena osoba u bolnici u Biogradu bio pacijent koji je početkom ožujka ušao u bolnicu na pregled.

- Daljnjim epidemiološkim istraživanjem smo ustanovili da su dva  zdravstvena djelatnika i ranije razvila blaže kliničke simptome bolesti te su s obzirom na svoje stanje i po svojoj savjesti odmah napustili svoja radna mjesta tj. otvorili bolovanje, priopćeno je iz zadarskog Stožera.

- Naglašavamo da nema potrebe osuđivati zaražene zdravstvene djelatnike jer su se ponašali  etično i po pravilima struke te po prvim simptomima bolesti napustili svoja radna mjesta. Zdravstveni djelatnici su najizloženiji zarazi, a svojim predanim radom će po ozdravljenju pomoći u suzbijanju epidemije jer u ovome trenutku bez njih ne možemo, poručili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.


Reci što misliš!