Događaji

lipa priča

Tunolovci donirali 34 tisuće dolara Općoj bolnici Zadar

Tunolovci donirali 34 tisuće dolara Općoj bolnici Zadar
Dino Stanin/Pixsell

Nakon što su se mnogi poznati i nepoznati odlučili donirati novac zadarskoj bolnici u borbi protiv koronavirusa, jutros je ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina izvijestio i o najnovijoj donaciji koja stiže od naših pomoraca.

- U sve težim okolnostima uzrokovanim širenjem bolesti COVID-19 javljaju se sa svih strana svijeta dobri ljudi koji svojim donacijama žele pomoći opremanje hrvatskih bolnica respiratorima i drugom potrebnom medicinskom opremom.

Među njima je i nekoliko zapovjednika velikih tunolovaca tvrtke CarolineFisheries Corporation Inc. koji su Općoj bolnici Zadar donirali 34.000,00 USD (240.000,00 HRK) što je dovoljno za nabavu jednoga respiratora. Kapetani N. F., S. M., S. K. i D. B. (podaci poznati u OB Zadar), trenutačno zarobljeni na svojim brodovima s kojih se ne mogu iskrcati i vratiti svojim obiteljima, odlučili su odvojiti svoj teško zarađen novac kako bi pomogli oboljelim sunarodnjacima i svojoj domovini.

Njihov je plemenit čin svjedočanstvo o dobroti i solidarnosti koja u ovim teškim vremenima olakšava skrb o najranjivijima  i najpotrebnijima i umnogome pomaže liječnicima i drugom medicinskom osoblju, kazao je ravnatelj Čulina.


Reci što misliš!