Događaji

vrijeme danas

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom
Angelo Virag

U još relativno hladni četvrtak, ponegdje još i u topliji petak, prevladavat će oblačno i relativno vjetrovito, uz povremene mjestimične oborine, češće u južnijim krajevima. Za vikend mirnije, uglavnom suho, barem djelomice sunčano i osjetno toplije.

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti umjereno i znatno oblačno te uglavnom suho. Puhat će povremeno umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1 °C, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom oblačno vrijeme, u noći i ujutro mjestimice sa snijegom, a zatim će snijeg ponegdje prijeći u susnježicu i kišu. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

U gorskim krajevima oblačno povremeno sa snijegom, uglavnom u noći i prijepodne uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka u gorju između -4 i 2 °C. Uz obalu jutarnja od 3 do 6 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Na srednjem Jadranu promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Puhat će jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti Dalmacije oko 2 °C, uz obalu između 6 i 9 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C.

Uz podjednaku temperaturu zraka na jugu Hrvatske bit će oblačno povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će jaka i olujna bura i istočni vjetar.


Reci što misliš!