Događaji

novosti iz PU zadarske

Konferencijska dvorana PU zadarske nosi ime hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline

Konferencijska dvorana PU zadarske nosi ime hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline
PU zadarska

Od danas konferencijska dvorana u sjedištu Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića, nosi ime pokojnog hrvatskog redarstvenika Borisa Čuline, kao simboličan čin zahvale i sjećanja na njegovu žrtvu.

U sjećanje na poginule hrvatske redarstvenike, pripadnike Policijske uprave zadarske, koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote hrabro položili na oltar Domovine i utkali u temelje slobodne Hrvatske, nastaviti će se  imenovanje i drugih dvorana te objekta u sklopu ove Policijske uprave po poginulim hrvatskim redarstvenicima iz redova PU zadarske.

Boris Čulina (1970) je  bio je pripadnik PU zadarske od 1. srpnja 1989.g. do dana svoje pogibije. U tom razdoblju aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Dana 4. listopada 1991. godine, smrtno je stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Murvica.

Podsjetimo, Policijski centar u ulici Bana Josipa Jelačića, već nosi ime Franka Lisice - pripadnika SJP Poskoci, dok je krajem 2017.godine godine policijski centar u ulici Put Murvice u Zadru svečanim postavljanjem spomen obilježja imenovan po poginulom policijskom službeniku, pripadniku SJP Poskoci, Draganu Žuniću.


Reci što misliš!