Događaji

lički turizam

Omiljeno sanjkalište Cvituša zbog nedostatka snijega ove je godine pusto

Omiljeno sanjkalište Cvituša zbog nedostatka snijega ove je godine pusto
Dino Stanin/PIXSELL

Izostanak prave zime negativno se odrazio na lički turizam, posebice u lovinačkom kraju. Zadranima, ali i brojnim drugim Dalmatincima omiljeno sanjkalište Cvituša - ove godine je utihnulo.

Iako postoji top za pravljenje snijega, izrada snježnog pokrivača bila je nemoguća misija zbog izrazito toplih vremenskih uvjeta - kazao nam je pokretač projekta Hrvoje Račić. U nadi kako je ova blaga zima ipak iznimka, iskoristit će, kaže Račić, ovo slobodno vrijeme za pripremu ostatka turističke sezone. Ulaganja u turizam su kaže sve ozbiljnija, dokaz tome je i novoosnovani Turistički forum Lovinac.

Sustavno smo radili na Lovinačkom turističkom forumu to je udruga koja se bavi stvaranjem destinacije Lovinac, marketinškmim aktivnostima, objedinjavanjem ponude kako u lovinačkom kraju tako i u širem području Like, zadarskog zaleđa, nacionalnih parkova koji nas okružuju. Mislim da tu možemo sjajnu ponudu stvoriti za naše turiste. - rekao je Račić. 

U prilog tome ide i najava večerašnjeg događanja u povodu Valentinova. Kulturno informativni centar Lovinac organizira "Feštu od ljubavi". Gastro - glazbena večer počinje u 20 sati.


Reci što misliš!