Događaji

vrijeme danas

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i umjereno do jako jugo

Nakon svježine Dana neovisnosti slijedi južina, naoblačenje i osjetno zatopljenje, ponegdje već i kiša, koje će u veći Hrvatske biti tijekom opet svježijeg četvrtka, a od sunčanijeg petka novo zatopljenje, i to dugotrajnije...

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano uz slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i južni vjetar. Jutarnja temperatura između 5 i 7 °C, a najviša dnevna oko 21 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano uz postupni porast naoblake prema kraju dana, a navečer povremeno kiša, najprije uz granicu sa Slovenijom, a u noći i drugdje. Zapuhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Jutro osjetno toplije nego u utorak, a najviša dnevna temperatura oko 22 °C.

Podjednaka i na sjevernom Jadranu, dok će u gorju biti od 15 do 19 °C, pri čemu će jutro također biti osjetno toplije nego u utorak. U početku će biti djelomice sunčano, a jače naoblačenje će najprije zahvatiti sjeverni Jadran i Gorski kotar. Kiše može biti već prijepodne, ali je glavnina vjerojatnija navečer i u noći. Vjetar umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, uz umjereno valovito i valovito more.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmaciji pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 21 i 23 °C.


Reci što misliš!