Događaji

vremenska prognoza

Sunčano i vedro, temperature idu preko 30 stupnjeva

Sunčano i vedro, temperature idu preko 30 stupnjeva
Bojan Bogdanić

Onima koji će u prvim danima produljenog vikenda uživati na otvorenom preporučuje se zaštita od sunca, osobito na moru, a na kopnu i kišobran za svaki slučaj.

U polju srednjeg tlaka zraka atmosfera će nad kopnom biti nestabilna, premda je vjerojatnost pljuskova malo manja nego jučer. Unatoč tomu u istočnim krajevima i u četvrtak još treba računati na dnevni razvoj oblaka i osobito poslijepodne mjestimične pljuskove s grmljavinom. 

A ujutro će mjestimice biti i magle. Vjetar slab, a najviša temperatura oko 29 stupnjeva.

Uz pretežno sunčano vrijeme u središnjim će krajevima najviša temperatura sutra biti oko 31 stupanj. Ujutro je mjestimice moguća magla, a poslijepodne uz razvoj oblaka u sjevernim predjelima pokoji pljusak. Vjetar uglavnom slab jugozapadni.

Na zapadu zemlje prevladavat će sunčano, na sjevernom Jadranu i vedro. Ujutro u Lici ponegdje magla. A u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, no vjerojatnost razvoja oblaka manja je nego danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na otvorenom sjevernom Jadranu i jugo uz većinom malo valovito more.

U Dalmaciji sunčano, duž obale i vedro, od sredine dana uz slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. U prvom dijelu dana more mirno, a zatim malo valovito. Najniža temperatura od 14 u unutrašnjosti Dalmacije do 22 na obali, a najviša dnevna oko 31.

I na južnom Jadranu sunčano i vruće uz vjetar s mora u drugom dijelu dana, a u početku tiho uz mirno more. Najviša dnevna temperatura, između 29 i 31 stupanj, očekuje se sredinom dana.


Reci što misliš!