Događaji

najavljujemo

Dan pomorstva uz "pripetavanje" brodskih kuhara i dodjelu priznanja

Dan pomorstva uz

„Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe“, godišnje događanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture posvećeno hrvatskom pomorstvu, kao i svim segmentima hrvatskog pomorskog sektora, od brodara, luka do ljudi koji su ključni čimbenik pomorstva i unutarnje plovidbe, ove će se godine održati u Zadru, od 6. do 7. prosinca.

Dvodnevno događanje bit će obilježeno bogatim sadržajima pa će se tako, uz tradicionalno polaganje vijenaca u more, organizirati i pripetavanje brodskih kuhara čija će jela moći kušati građani.

Pomorska škola Zadar otvorit će svoja vrata, a održat će se i natjecanje studenata pomorskih fakulteta na temu njihovog viđenja hrvatskog pomorstva u slijedećem petogodišnjem razdoblju.

Najboljim pojedincima i organizacijama u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi bit će dodijeljena priznanja, a na Konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi govorit će se o prijedlogu novoga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, o nautici, konkurentnosti brodarstva i luka u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a veliki naglasak bit će na digitalizaciji usluga u pomorstvu.

U večernjim satima prvog dana održat će se i Svečana akademija na kojoj će biti dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama koji su dali poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe.

Drugoga dana održat će se Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u okviru koje će se govoriti o prijedlogu novoga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, o nautici, konkurentnosti brodarstva i luka u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a veliki naglasak bit će na digitalizaciji usluga u pomorstvu.

U nastavku dostavljamo kraći pregled događanja „Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe“:

Četvrtak, 6. prosinca 2018. godine

10:00 – 10:30    - Polaganje vijenca u more (polazak brodom, Liburnska obala 8)

10:00 – 14:00    - Pripetavanje brodskih kuhara (Kalelarga, kod Arheološkog muzeja)

10:30 – 11:00    - Predstavljanje projekta Ministarstva za nabavu opreme (Pomorska škola Zadar, Ante Kuzmanića 1)

11:00 – 12:45    - Natjecanje studenata pomorskih fakulteta „Kako vidim hrvatsko pomorstvo u narednom petogodišnjem razdoblju“ (Sveučilište u Zadru, Ulica Mihovila Pavlinovića 1)

19:30 – 20:30    - Svečana akademija – dodjela priznanja (Arsenal, Trg tri bunara 1)

Petak, 7. prosinca 2018. godine (Hotel Donat, Ulica Majstora Radovana 7)

09:30 – 10:10    - Svečano otvorenje Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe

10:15 – 16:00    - Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi:

10:15 – 11:15 - Panel rasprava o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama,

11:30 – 12:30    - Panel rasprava o konkurentnosti brodarstva i luka,

13:45 – 14:45    - Panel rasprava o digitalizaciji usluga u pomorstvu,

15:00 – 16:00    - Panel rasprava o nautici.


Reci što misliš!