Događaji

sramotno

U Bibinjama se neovlašteno siječe šuma, obaviješten šumarski inspektor

U Bibinjama se neovlašteno siječe šuma, obaviješten šumarski inspektor

Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija danas je izvjestio medije o slučaju sječe šume koja se u katastru nažalost još vodi kao - pašnjak!

"Kao načelnik općine putem opunomoćenog odvjetnika obavijestio sam danas 11. rujna šumarsku inspekciju priloživši zapisnik kojim se utvrđuje činjenica postojanja šume, iako se šuma u katastru vodi kao pašnjak.

Definicija šume po zakonu je površina od 10 ari (1000 m2) obrasla stablima. Ovdje se radi o površini većoj od 50 hektara obrasloj stablima'', kazao je Bugarija.

Također, tražio je od šumarskog inspektora da zaustavi sječu šume.

Istog dana u Ministarstvo poljoprivrede poslao je požurnicu za donošenje rješenja o katastarskoj kulturi šume, kako bi se netočan podatak iz katastra uskladio s činjenicama.

''U Bibinju brdo Sridnjak nije pašnjak, već je tamo šuma. Ali, za to je potrebno rješenje Ministarstva poljoprivrede. Usmenim putem sam obavijestio policiju da je u tijeku neovlaštena sječa šume u Bibinju i rekao policiji da postupi sukladno zakonu i zaustave sječu šume. To ću učiniti i pisanim putem'', poručuje načelnik.

Inače, iz očevida iz svibnja, 2018. godine je utvrđena činjenica da se radi o šumi, a ne pašnjaku. Očevid su obavili djelatnici Ministarstva poljoprivrede na poziv Općine Bibinje.


Reci što misliš!