Događaji

udruga eko-zadar

U kolovozu u uvali Komoševi sedam događanja za djecu, mlade i odrasle

U kolovozu u uvali Komoševi sedam događanja za djecu, mlade i odrasle

Tijekom kolovoza u uvali Komoševi na Malom Ižu održat će se ukupno sedam programa namijenjenih djeci, mladima i odraslima, kako domaćima tako i turistima.

Oni koje zanima kako nastaju lutka-filmovi ali i isprobati animiranje plastelinom, imat će priliku između 4. i 6. kolovoza sudjelovati na radionici stop animacije koju će voditi Mirta Brkulj, a prvo okupljanje je u subotu 4. kolovoza u 19 sati  u prostorijama Mjesnog odbora. Radionica je prikladna za djecu stariju od 10 godina.

Za male i velike kreativce na rasporedu su radionice „Mašta može svašta“ koja će se održati u četvrtak, 2. kolovoza kod uljarne u 19 sati i „Veseli oblutak“  koja je na istom mjestu predviđena za utorak, 14. kolovoza, također kod uljane u 19 sati.  Obje radionice vodi Iva Lukin, a u sklopu prve sudionici će izrađivati nove predmete od starih materijala, dok će u sklopu druge biti oslikani oblutci i stvorena priča u vrtu na kupalištu,  a vrt ukrašen oblutcima.

U ponedjeljak 6. kolovoza, na lokaciji Ilovica s početkom u 9.30 sati, održat će se drugi dio radionice „Šetnja s biljem“, odnosno  radionica izrade prirodne kozmetike koju vodi Iva Lukin. Također će se nastaviti s održavanjem joge za djecu s čim je započeto u srpnju, a održat će se 1. i 7. kolovoza na terasi iza Toverne s početkom u 19.30 sati. Jogu za djecu vodi Marijana Lovrin.

Za ponedjeljak, 13. kolovoza zakazana je Večer čakavske poezije koju vodi Barbara Punoš Kostović, a program započinje u 20 sati kod uljarne.

Aktivnosti su dio projekta  „Lipa naša Komoševa“ kojeg provodi udruga „Eko-Zadar“, a njegovu provedbu s 11.000 kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, te Jadransko osiguranje d.d.  donacijom u iznosu od 1.500 kuna.


Reci što misliš!