Događaji

oprez!

'Upaljen' meteoalarm, za Zadar izdan narančasti stupanj upozorenja

'Upaljen' meteoalarm, za Zadar izdan narančasti stupanj upozorenja

Narančasti stupanj upozorenja izdan je za veći dio Dalmacije, pa tako i za Zadar

Lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine veća od 60%. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Mjestimice jaka bura s olujnim udarima. srednja brzina vjetra 40-55 km/h; najjači udar vjetra veći od 65 km/h. Budite spremnu na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Za područje Podvelebitskog kanala upozorenje glasi: 

Mjestimice olujni NE vjetar, prema kraju dana će malo oslabiti. Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h) UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.


Reci što misliš!