Događaji

poziv svim građanima

Sutra ''Drugi Zadarski MS đir'' povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze

Sutra ''Drugi Zadarski MS đir'' povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Udruga CINAZ, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, organizira ''Drugi Zadarski MS đir''.

"Đir" će se održati u utorak 29. svibnja s okupljanjem u 10 sati na zadarskom Forumu uz prigodan program (glazbu, dijeljenje letaka, majica, balona) 

Kao i prošle godine, u planu je đir od Foruma u 11 sati, preko Šetnice do Pozdrava Suncu gdje se planiraju pustiti baloni s motivirajućim porukama.

Pozivamo sve građane Zadra da se pridruže u obilježavanju ovog dana! Ako radite ovaj utorak ujutro, iskoristite svoju pauzu za posao i zamijenite svoju kavu jednim laganim đirom poluotokom s balonom u ruci!

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije osnovano je 2004. godine. Ono je dobrotvorna, humanitarna udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti koja okuplja svoje članove na čitavom području Zadarske županije. Društvo sukladno ciljevima djeluje na području socijalne djelatnosti, ljudskih prava i zaštite zdravlja.

Multipla skleroza je kronična autoimuna bolest središnjeg živčanog sustava koja oboljele dovodi do funckionalne nesposbnosti različitog stupnja te zadire u sve aspekte života uključujući svakodnevne aktivnosti, obiteljski, profesionalni i socijalni život.

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije je jedina udruga u Zadarskoj županiji koja okuplja osobe oboljele od multiple skleroze, čime omogućava njihovu informiranost o pravima, o vrstama usluga u zajednici, o povlasticama na koje imaju pravo, pruža socijalne usluge, radionice za unapređenje znanja i vještina, podrška pri zapošljavanju, kreativne radionice, druženja, radionice za mlade oboljele od MS-a u sklopu oformljenog Kluba mladih oboljelih od MS-a, sudjelovanje u raznim akcijama, susretima, manifestacijama.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu.


Reci što misliš!