Događaji

pitanje svih pitanja

Je li nagodba vjerovnika Agrokora upitna?

Bitka za bolje pozicije u finalu drame zvane Agrokor očito se vodi na svim poljima i postaje sve žešća i jača.

Franck se Visokom trgovačkom sudu, između ostalog, žalio na način formiranja stalnog Vjerovničkog vijeća, a sud im je danas dao za pravo i ukinuo model s 5 skupina vjerovnika. Franck smatra da zbog toga nagodba propada. Ostali dobavljači ne idu baš tako daleko, prenosi RTL.

"Ja se nadam da će povjerenik zajedno s svojim timom sagledati sve ove odluke koje su izašle od strane sutkinje i da će omogućiti da se nagodba stvarno postigne", kaže Zoran Stanković iz Udruge dobavljača Agrokora."Rezultat da nije bilo dobro napravljeno je i rješenje koje je izdala sutkinja", ističe Marica Vidaković.

Iz Agrokora poručuju da ovo ni na koji način ne može ugroziti dogovorenu nagodbu koju podupire velika većina vjerovnika. Podsjećaju da po zakonu privremeno Vijeće ima iste ovlasti i obveze kao i stalno vijeće.Vladajući poručuju da nagodba nije upitna.

"Da, da bit će nagodba...", poručuje Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva.

No SDP misli sasvim suprotno.

"Sasvim je jasno da privremeno vijeće ne može obavljati posao stalnog vijeća", kaže predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Franck tvrdi isto te poručuje kako stalno vijeće neće moći biti formirano do konačnog roka za postizanje nagodbe. Uprava kaže kako uskraćuje pravo članovima privremenog vijeća da donose odluke o nagodbi u ime Francka.Drugi dio oporbe ipak vjeruje da se nagodba može postići.

"Pa sigurno to može odužiti nagodbu i zakomplicirati ali nitko od nas ne želi da do nagodbne ne dodje", jasno će Mostov Nikola Grmoja.

Bitka za bolje pozicije u finalu drame zvane Agrokor očito se vodi na svim poljima i postaje sve žešća i jača.


Reci što misliš!