Događaji

Zagrebačka županija sufinancirala bi sa 60 posto kupnju udžbenika

Zagrebačka županija sufinancirala bi sa 60 posto kupnju udžbenika

Zagrebačka županija bi sa 60 posto iznosa sufinancirala kupnju udžbenika za sve učenike osnovnih škola svoje županije, a ostatak novca osigurali bi gradovi i općine, izjavio je u četvrtak župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić (HSS) nakon sastanka s gradonačelnicima i načelnicima općina županije, na kojem je predložen model sufinanciranja kupnje udžbenika.

Zagrebačka županija sufinancirala bi nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola po modelu 60 posto vrijednosti, dok bi ostalih 40 posto sufinancirali gradovi i općine. Osim županije i grada/općine sporazum o zajedničkom financiranju potpisale bi i škole te bi na taj način knjige postale njihovo vlasništvo, navedeno je iz Županije.

„Temeljem amandmana u proračunu Zagrebačke županije za nabavu udžbenika je osigurano 12 milijuna kuna i s tim iznosom županija može sudjelovati sa 60 posto u nabavi osnovnog paketa udžbenika. Na gradovima i općinama sada je zadatak da izračunaju koliki je to trošak za njihove proračune, a onda zajednički moramo razraditi operativu, prvenstveno na koji način ćemo provesti nabavu“, rekao je župan Kožić nakon sastanka s gradonačelnicima i načelnicima općine Zagrebačke županije.

Dodao je da dio gradova i općina po različitim modelima već sufinancira nabavu udžbenika, a da sada zajednički treba pronaći najisplativiji model.


Reci što misliš!