Događaji

u vojarni Rukla

Ministar Krstičević sudjelovao na prvoj godišnjici NATO-ove misije eFP u Litvi

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisustvovao je u ponedjeljak na obilježavanju prve godišnjice NATO-ove misije Ojačane prednje prisutnosti.

"Hrvatska s NATO-ovim partnerima u Litvi jača interoperabilnost, provodi zajedničke obuke i razmjenjuje vrijedna iskustva", istaknuo je Krstičević prema priopćenju službe za odnose s javnošću MORH-a.
 
Svečanosti su prisustvovali zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, predsjednica Republike Litve Dalia Grybauskaité, ministar obrane Republike Litve Raimundas Karoblis, ministrica obrane Nizozemske Ank Bijleveld-Schouten i državni tajnik u Ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke Marcus Grübel.
 
Ministar Krstičević uputio je čestitke povodom prve obljetnice uspješno provedene misije eFP u Litvi.

 
„Hrvatska je odgovorna članica NATO-a i svojim sudjelovanjem u aktivnostima Ojačane prednje prisutnosti jačamo interoperabilnost, provodimo zajedničke obuke i razmjenjujemo vrijedna iskustva. Ponosan sam na hrvatske vojnike, naše Tigrove koji nas dostojno predstavljaju ovdje u Litvi“, istaknuo je.
 
U Litvi se Krstičević susreo i s predsjednicom Republike Litve Daliom Grybauskaité, s kojom je razgovarao o zajedničkom angažmanu hrvatskih i litavskih pripadnika Oružanih snaga u NATO-ovoj misiji eFP i zahvalio je Litvi što je odličan domaćin hrvatskim vojnicima i saveznicima iz NATO-a.
 
U povodu prve godine NATO-ove misije eFP-a, zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller istaknula je da povećana predanost NATO-a šalje snažnu poruku da je Savez snažan, ujedinjen i da će tretirati "napad na jedan, kao napad na sve nas".


Reci što misliš!