Događaji

vremenska prognoza

Promjenjljivo uz kišu i jugo, temperatura do 16 stupnjeva Celzija

U 7 sati na Puntamici u Zadru izmjerena je temperatura od 12 stupnjeva Celzija, puhao je jugoistočnjak brzine 6,9 m/sek, tlak zraka bio je 1009 hPa, palo je 36,7 litara kiše na četvorni metar a relativna vlažnost zraka je bila 91 posto.

Na Jadranu i u istočnim krajevima unutrašnjosti promjenljivo, a u ostalim predjelima pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran gdje kiša može biti i obilnija.

U najvišem gorju moguće je i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, a u Dalmaciji uglavnom jugo.

Temperatura bez izraženog dnevnog hoda, u unutrašnjosti većinom između 7 i 12, a na Jadranu i u Slavoniji od 11 do 16 °C.

Na zadarskom području promjenljivo oblačno vrijeme s povremenom kišom. Oborine mjestimice mogu biti obilnije. Bit će vjetrovito uz umjereno i jako jugo i južni vjetar, a more će biti umjereno valovito i valovito. Temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.

U 7 sati na Puntamici u Zadru izmjerena je temperautura od 12 stupnjeva Celzija, puhao je jugoistočnjak brzine 6,9 m/sek, tlak zraka bio je 1009 hPa, a palo je 36,7 litara kiše na četvorni metar.

U nastavku tjedna na Jadranu promjenljivo oblačno, i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, češću u Dalmaciji. Od srijede vjetar će oslabiti pa će puhati uglavnom slaba do umjerena bura, u Dalmaciji istočnjak i jugo.

Temperatura zraka bez znatnije promjene, odnosno oko prosjeka za doba godine. Sredinom tjedna oborine će uglavnom biti manje, mjestimice će i sasvim izostati, a prema kraju tjedna ponovno se povećava vjerojatnost za obilniju kiše, u gorju i snijeg.

Iako je zahladilo dobro pamtimo sve protekle iznadprosječno tople mjesece, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Prema jučer objavljenom preliminarnom izvješću Svjetske meteorološke organizacije o stanju klime, ova će godina vjerojatno biti druga ili treća najtoplija od kada postoje mjerenja, odmah iza 2016. godine.


Reci što misliš!