Događaji

vremenska prognoza

Ujutro kiša a lokalno i grmljavinski pljuskovi, temperatura do 16 stupnjeva Celzija

Oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a lokalno mogu pasti i veće količine kiše. U Zadru je na Puntamici u 7 sati izmjereno 14,1 stupnjeva Celzija, puše istočnjak brzine 4,3 metra, tlak zraka je 1006 Hpa, a relativna vlaga je 86 posto.

U prvom dijelu dana uz oblačno vrijeme očekuje se kiša, lokalno i grmljavinski pljuskovi. Od sredine dana sa mora će se prolazno naoblaka raskinuti pa su uz promjenjivo vrijeme moguća sunčana razdoblja, dok kasno navečer stiže novo jače naoblačenje.

Jugo će u noći i dalje biti umjereno jako i jako, a od jutra će slabiti i okrenuti na umjerene jugozapadne i južne smjerove. Temperature  zraka kretati će se od 12 do 16°C.

I sutra nestabilno uz kišu i grmljavinske pljuskove, osobito u drugom dijelu noći i ujutro te ponovno navečer. Sredinom dana se uz promjenjivo vrijeme očekuju i povremena sunčana razdoblja. Puhati će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a prolazno ujutro vjetar će okrenuti na buru i levanat. Od sredine dana zapuhati će slabo do umjereno jugo. Temperature zraka kretati će se od 10 do 16°C.

Nestabilne vremenske prilike obilježiti će i veći dio srijede pa će uz umjereno do oblačno vrijeme biti povremene kiše i pljuskova. Uz temperature zraka od 9 do 14°C puhati će slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Velika je vjerojatnost da će se u ovome tjednu u mnogim mjestima, ponegdje čak i do srijede oko podneva, skupiti oko prosječne količine kiše za cijeli studeni. Kratkotrajan predah od kiše uz jaku buru moguć je u subotu.

Osim kiše, mjestimice u gorju bit će i snijega, već u ponedjeljak u onom višem, posebice Gorskog kotara, a kasnije tijekom tjedna, uz pad temperature, vjerojatno i u nižem. Planirate li putovanje kroz Gorski kotar i Liku – dobro je imati zimsku opremu, iako zakonska obveza počinje tek 15. studenoga.


Reci što misliš!