Događaji

posjetili smo prvašiće

OŠ Petra Preradovića ima 13 prvašića više nego lani

OŠ Petra Preradovića ima 13 prvašića više nego lani

OŠ Petra Preradovića ''pojačana'' je za 13 prvašića, prvi razred u matičnoj školi broji tri odjela, OŠ Bartul Kašić upisala je ukupno 115 prvašića u pet odjela, neki su od podataka koje doznajemo u osnovnim školama u Zadru danas, na prvi dan nastave.

Situacija s upisanim prvašima promijenila se i u područnoj školi Petra Preradovića u Kožinu, kazala je ravnateljica Stanka Pera Martinac, jer tamo više nema tzv. kombiniranih razrednih odjela, te se nastava provodi u jednoj smjeni.

Danas je ravnateljica održala susret s prvašima, njih ukupno 62, te je poručila da se nada kako će i današnji lijep dan označiti najljepše razdoblje u njihovom životu.

U područnoj školi u Kožinu danas je u svoju buduću učionicu stiglo 7 prvaša, a 4 u Petrčanima.

- Imamo 62 prvaša u matičnoj školi, a 7 u Kožinu u posebnom odjeljenju. Do sada su bili u kombinaciji i 4 u Petrčanima. Ukupno imamo 13 prvaša više nego prošle godine. a svi i dalje radimo u jednoj smjeni.

Proširili smo i uljepšali blagovaonicu u kojoj topli obrok ima produženi boravak u prvom i drugom razredu, a od ove godine ponuditi ćemo marende i ručak i za ostale učenike koji budu zainteresirani. Rekonstruiran je sanitarni čvor za prvaše a uređuje se još jedan sanitarni čvor. 

Jutarnja smjena je od lani i u Kožinu jer smo jedan razred smjestili u prostor Mjesnog odbora koji smo opremili i uredili na radost učenika i roditelja. U Kožinu je također obnovljena sportska dvorana i jedna učionica. Sredstva je osigurao naš osnivač Grad Zadar,  za eZadar je kazala ravnateljica Pera Martinac.

Uz izvođenje himne koju su interpretirale učiteljice, nastupile su i male ''bubamare'', a potom su mališani s roditeljima krenuli u svoje učionice i susreli se s učiteljicama.

I ove godine u OŠ Petra Preradovića osiguran je produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda.

Bili smo i u OŠ Bartula Kašića gdje je u prvi razred krenulo 115 učenika smještenih u pet razrednih odjela, te 16 prvašića u područnom odjelu na Puntamici i 6 u Diklu.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji!


Reci što misliš!