Događaji

čeka se trumpova reakcija

Stigla potvrda iz Sjeverne Koreje: "Uspješno smo testirali hidrogensku bombu"

Stigla potvrda iz Sjeverne Koreje:
AP

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi da je pokus proveden kako bi se "ispitala i potvrdila točnost i vjerodostojnost" tehnologije te zemlje. Nekoliko nacionalnih geoloških zavoda zabilježilo je neuobičajenu seizmičku aktivnost nedaleko od lokacije na kojoj je Pjongjang proveo ranije testove

Sjeverna Koreja priopćila je u nedjelju da je uspješno testirala hidrogensku bombu dizajniranu da se može postaviti na njezinu međukontinentalnu balističku raketu, ubrzo nakon što je Japan potvrdio da je Pjongjang proveo svoj šesti nuklearni pokus, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Prema prvim informacijama radi se o hidrogenskoj bombi koja je deset puta jača od one koje je testirana prošli put, što je potvrđeno - snaga testirane bombe je oko 100 kilotona. "Testirana je bomba neprocjenjivo velike moći", izvijestila je državna televizija koja je objavila i snimke na kojima se vidi Kim Jong-un u društvu najbližih suradnika te navodno potpisuje naredbu kojom je započeo nuklearni pokus, prenosi BBC.

Ta je objava došla nekoliko sati nakon snažnog umjetno izazvanog potresa nedaleko od poznate lokacije za provođenje nuklearnih pokusa, što ukazuje na to da je Pjongjang proveo svoj šesti nuklearni pokus.

 


Reci što misliš!