Događaji

eskalirao rat prijevoznika

Uberovim vozačima u Zadru se prijeti smrću, a neki su i pretučeni

Uberovim vozačima u Zadru se prijeti smrću, a neki su i pretučeni
Anton Toni Pinčić

Neki od vozača su posvjedočili da im se prijetilo "da će im prerezati grkljan", a neki su i bili pretučeni. Razjareni taksisti se prave da su mušterije i naruče Uber vozilo, te namame vozača u klopku i prebiju ga

Kako bi otjerali vozače Ubera s ceste, zadarski prijevoznici glume ili prate njihove mušterije, a onda ih fizički napadnu ili im prijete smrću. Iako su i tradicionalne kompanije konstantno na rubu zakona, pa vozači rade i po 12 sati i bez prijave radnika, situacija se na tržištu dodatno pogoršala dolaskom turista i prelaskom vozača na mobilnu aplikaciju, saznaje Slobodna Dalmacija.

Neki od vozača su posvjedočili da im se prijetilo "da će im prerezati grkljan", a neki su i bili pretučeni. Razjareni taksisti se prave da su mušterije i naruče Uber vozilo, te namame vozača u klopku i prebiju ga.

Veći broj ih, kaže, zbog toga odustaje od posla, pa su neki vozači posvjedočili i da razmišljaju hoće li zadržati posao ili ne. "Ne isplati se za sitne novce gubiti glavu. To su malo jače prijetnje. Ne treba se s tim petljati", kazao je jedan od njih. 

Glavni sindikalni povjerenik Samostalne taksi-službe za Zadarsku županiju Predrag Šimunov  kazao je da nema saznanja o napadima na vozače "Ubera", ali smatra da su incidenti samo rezultat sveopćega kaosa koji se donekle kontrolira do turističke sezone. 

Policija također o svemu tome ništa ne zna jer se vozači novog taksi-prijevoza boje prijaviti incidente u strahu za vlastiti život, piše Slobodna Dalmacija.


Reci što misliš!