Događaji

lipi naši školji

Turistička ponuda Pašmana predstavljena u Rimu

Turistička ponuda Pašmana predstavljena u Rimu
nasiskolji.hr

U sklopu Sajma turističke ponude i autohtonih proizvoda Zadarske županije, koji je u Rimu organizirala Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik, turističku i gastronomsku ponudu predstavila je i Turistička zajednica Općine Pašman.

- Ovo je već drugi put da smo se predstavljali u Rimu, pred talijanskim turistima koji posljednjih godina sve više za svoj odmor biraju upravo naš otok. Tu smo bili i u proljeće 2015. godine i planiramo ponovno doći jer su ovakvi sajmovi i slična događanja od iznimne važnosti za razvoj turizma na Pašmanu.

Uz gastronomsku ponudu naših OPG-ova i promotivne kataloge, predstavili smo biciklističku utrku Bajpas, koja će se održati 29. travnja, i sve što je vezano uz aktivni turizam na našemu otoku, kazao je po povratku Andro Magić, načelnik Općine Pašman, uz kojega su u Rimu bili i donačelnik Krešimir Ćosić te direktor TZ-a Albert Bubičić. Nakon Rima, najavljuje Magić, turističku ponudu otoka predstavit će 22. travnja u Šatejrskoj, na glavnom trgu u Mariboru, odakle već tradicionalno na Pašman dolazi najviše gostiju.

Uz Pašmance, na štandovima ispred hrvatske crkve sv. Jeronima u središtu Rima predstavili su se Park prirode Paklenica, Park prirode Vransko jezero, Nin i Pag, a posjetitelji su imali priliku degustirati autohtone proizvode iz svih krajeva Zadarske županije, pišu našiškolji. 

Sajam su posjetili i veleposlanik RH u Rimu Damir Grubiša te hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, koji je posljednjeg dana boravka u Rimu Pašmance poveo u razgledavanje bazilike sv. Petra u Vatikanu.


Reci što misliš!