Događaji

#pašman

Luksuzne jahte osnivača WhatsApp-a usidrene u Pašmanskom kanalu

Luksuzne jahte osnivača WhatsApp-a usidrene u Pašmanskom kanalu
Otok Pašman

Zadnja dva dana u Pašmanskom kanalu, ispred Kraja i Ugrinića, bile su usidrene luksuzne jahte jednog od osnivača komunikacijske platforme WhatsApp, američkog milijardera Jana Kouma.

Jedna od megajahti je 99 metara duga Moonrise, vrijedna 220 milijuna dolara i to je najveći brod u vlasništvu milijardera napravljen prošle godine u Nizozemskoj. U velikom luksuzu može boraviti 16 ljudi smještenih u 8 kabina, a tu je još i puno prostora za čak 32 člana posade koji se brinu za vrhunski užitak boravka na brodu.

Koum na Jadranu trenutno boravi sa tri luksuzna plovila. Druga po veličini je 73 m duga i 75 milijuna dolara vrijedna jahta Mogambo napravljena 2012. godine u Njemačkoj, a može primiti 12 gostiju i 19 članova posade.

Power Play je treća njegova jahta trenutno na Jadranu, izgrađena 2018. godine i sa svoje 3 kabine može primiti 6 gostiju o kojima se brine 10 članova posade.

Jan Koum je svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na čak 10 milijardi dolara, osigurao prodajom globalno popularne aplikacije WhatsApp tvrtki Facebook 2014. godine za 19.3 milijarde dolara.

​​