Događaji

Politika

Danas dogovor Vlade i umirovljenika?

Danas dogovor Vlade i umirovljenika?

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja izjavio je pak kako je dogovoreno da se ne izlazi u javnost s konkretnim brojkama

Premijer Ivo Sanader i predstavnici HSU-a trebali bi danas na sastanku u Vladi postići konačni dogovor oko modela za poboljšavanje položaja novih umirovljenika. To je najavljeno nakon sinoćnjeg sastanka radne skupine Vlade i umirovljenika.

Je li  moguće ublažiti štetu koju je donijela mirovinska reforma, pitaju se i zadarski umirovljenici?/Foto: M. Gosipić

"Napravljeni su bitni koraci naprijed u odnosu na naše zahtjeve oko penalizacija prijevremenih umirovljenja, invalidskih i najnižih mirovina.

Otvorenim je i dalje ostalo pitanje skale postotka izvanrednog povećanja mirovina", izjavila je sindikalna predstavnica u radnoj grupi Jagoda Milidrag Šmid.

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja izjavio je pak kako je dogovoreno da se ne izlazi u javnost s konkretnim brojkama jer će se sve objaviti nakon dogovora na političkoj razini.  Hrelja očekuje da će se postići dogovor oko modela koji će ublažiti štetu koju je mirovinska reforma nanijela novim umirovljenicima, koji su u mirovinu otišli nakon 1. siječnja 1999. godine.


Reci što misliš!