Politika

Izbori 2007.

HSU nakon izbora mijenja ime?

HSU nakon izbora mijenja ime?

"Želimo se transformirati kako se više ne bi sprdali s nama pa ćemo, ako treba, promijeniti ime", kaže Jordan

Hrvatska stranka umirovljenika nakon izbora ozbiljno će razmisliti o promjeni imena, najavio je to predsjednik stranke Vladimir Jordan.

Dodao je da ga živciraju podcjenjivački stavovi javnosti prema stranci i analitičari koji smatraju kako je bizarno da se umirovljenici predstavljaju kao budućnost Hrvatske.

"Promjena imena je perspektiva. Želimo se transformirati kako se više ne bi sprdali s nama pa ćemo, ako treba, promijeniti ime. HSU je stranka koja je na početku poslanja koje ćemo završiti kada Hrvatska dosegne standard razvijenih europskih zemalja. Ja i moji iz stranke prijatelji to nećemo doživjeti, ali nasljednicima želimo ostaviti bolju Hrvatsku", naglasio je Jordan.

Ideju o promjeni imena još je prije godinu dana najavio saborski zastupnik Silvano Hrelja. Tada je kao potencijalno ime istaknuo Hrvatsku stranku rada, javlja Novi list. Međutim, ako ipak dođe do promjene imena, stranka će u nazivu zadržati umirovljenike, a dodati će rad ili socijalu.

"Mi širimo svoje područje umirovljenika, a opet u funkciji umirovljenika. Naš je interes i sustav zdravstva i sustav tržišta. Neraskidivo smo vezani s radnicima i može se razgovarati o promjeni imena u tom kontekstu, no o tome ćemo razmišljati nakon izbora. Mi u suštini jesmo stranka rada jer se bavimo živim i minulim radom", kazao je Hrelja.

Jordan je kazao da stranka kontinuirano raste i da trenutačno ima 42.000 članova te da su im se pridružili mnogi bivši članovi HDZ-a i SDP-a. "Za nas bi bilo najbolje kada bi koalirali HDZ i SDP jer bi se velik broj njihovih članova pridružio nama", dodao je.


Reci što misliš!