Politika

Stranke

HSU:"Ne smijemo dopustiti daljnja poskupljenja!"

HSU:

"Umirovljenici" su posebno nezadovoljni poskupljenjem cijena hrane

Predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika na današnjoj su se tiskovnoj konferenciji osvrnuli na aktualna zbivanja u Hrvatskoj, naročito na nedavna poskupljenja i najavu zdravstvene reforme.

Na Županijskoj izvještajnoj skupštini HSU-a razmotren je učinak stranke na proteklim izborima analizirajući rezultate koji su na nivou Zadarske županije zadovoljavajući jer je stranka zabilježila porast glasača u odnosu na prošle izbore. Iz tog je razloga na mjesto predsjednika stranke ponovo izabran Leopold Brucker koji je dao svoj mandat na raspolaganje. Izabrana su i nova tijela koja će se sastajati i raditi na socijalnom programu do sljedećih izbora.

"Umirovljenici" su posebno nezadovoljni poskupljenjem cijena hrane, naročito kruh, voća i mliječnih proizvoda, te su najavili oštre javne nastupe i odlučili podržati Savez samostalnih sindikata koji je već digao glas protiv poskupljenja.

"Umirovljenici uvijek izvuku najdeblji kraj jer su najtanjeg džepa. Udio prosječne mirovine iznosi 38,82 posto što je najmanji udio zabilježen do sad. Ne smijemo to dopustiti!" rekao je Duško Vuković, dopredsjednik HSU Zadarske županije.

Vodstvo HSU-a se obrušilo i na najavljene zdravstvene reforme ministra Milinovića za koje smatraju da su nedovoljne za umirovljenike, te istaknuli potrebu ozbiljnijeg pristupa zdravstvenoj reformi.


Reci što misliš!