Događaji

Istraga

USKOK primio kaznenu prijavu zbog KIM

USKOK primio kaznenu prijavu zbog KIM

Ured za suzbijanje korupcije u organiziranog kriminala (USKOK) potvrdio je da je zaprimio kaznenu prijavu koju je, zbog sumnji da su namještali privatizaciju KIM-a, protiv bivših potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovića, Ivana Gotovca i Roberta Peše, podnio vlasnik tvrtke Ranč iz Pribislavca Ivan Novak.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Nataša Đurović potvrdila je Hini da je USKOK jučer zaprimilo kaznenu prijavu. Ne otkrivajući detalje prijave, Đurović je dodala da će USKOK postupiti sukladno svojim obavezama.

Vlasnik tvrtke Ranč Ivan Novak, koji se natjecao za kupnju KIM-a, izjavio je u medijima da je prodaja KIM-a namještena i za to optužuje bivše potpredsjednike HFP-a Matanovića, Gotovca te Pešu, koji su uhićeni u operaciji Maestro, pritvoreni i protiv njih se vodi istraga zbog korupcijske afere u HFP-u.

Novak je optužio trojac iz Fonda da su prije raspisivanja natječaja od njega tražili 300 tisuća eura mita kako bi osigurali da mu tabularna izjava o hipoteci nad imovinom tvrtke bude priznata kao jamstvo kojim se osiguravaju ponuđena ulaganja jer nije imao bankovno jamstvo.

Novak tvrdi da ga je u HFP pozvao Gotovac, a da su na sastanku bili još Matanović i Peša, te da su mu sva trojica obećali da će "srediti" da ponuda njegove tvrtke pobjedi na natječaju za privatizaciju KIM-a, kao i da će mu naknadno pripisati dionice splitskog MILS-a i zemljište u vlasništvu KIM-a, što nije bilo navedeno u natječaju.


Reci što misliš!