Događaji

Zagreb

Bandić prezaposlen gradnjom da bi primijetio jaja koja prosvjednici bacaju na njega

Bandić prezaposlen gradnjom da bi primijetio jaja koja prosvjednici bacaju na njega

Prema Bandićevim podacima, 95 posto stanara Galjufove ulice zadovoljno je i podržava nastale promjene. Ostalima (pretpostavlja se onima koji su na njega bacali jaja koja nije vidio) poručio je da moraju biti svjesni "kako žive, jedni pored drugih, u gradu koji se mora uređivati"

Nakon što je po završetku radova otvorio pristupne prometnice Kvaternikovu trgu i tramvajsku prugu iz Šubićeve preko Kvaternikova trga na Maksimirsku koja je bila zatvorena za promet nešto više od godinu dana, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na upit novinara prokomentirao je i "doček" kojega su mu priredili stanari Galjufove ulice.

Oni su jučer, naime, održali mirni prosvjed kojim su željeli iskazati nezadovoljstvo zbog proboja njihove ulice na Vlašku, čime je njihova ulica iz slijepe preinačena u dvosmjernu ulicu. Dok je obilazio novouređenu ulicu, jedno je jaje navodno poletjelo prema gradonačelniku.

Kao da se ništa nije dogodio, Bandić je nastavio obilazak, a kada je kasnije upitan nije li primijetio prosvjednike Galjufove ulice, koji su i tijekom noći palili svijeće i isticali slogan "Galjufova je pala", Bandić je kazao kako je "vidio puno ljudi koje je zanimalo kada će biti uređeno i naličje Galjufove ulice" u koju, kako dodaje, nitko nije stupio četrdeset godina.

Prema Bandićevim podacima, 95 posto stanara Galjufove ulice zadovoljno je i podržava nastale promjene. Ostalima (pretpostavlja se onima koji su na njega bacali jaja koja nije vidio) poručio je da moraju biti svjesni "kako žive, jedni pored drugih, u gradu koji se mora uređivati".


Reci što misliš!