Događaji

Povrat poreza

Bliži se vrijeme poreznih prijava

Bliži se vrijeme poreznih prijava

Ako niste bili zaposleni cijelu godinu, ako ste bili duže na bolovanju, ako ste trošili na lijekove, razne zdravstvene usluge, otplaćivali stambeni kredit, ulagali u stan, životno osiguranje... Sve do 12 tisuća kuna je porezna olakšica!

Prošle je godine za primanja stečena u 2006. godini poreznu prijavu podnijelo 956.899 hrvatskih građana. Iz godine u godinu broj prijava sve je veći, što svjedoči o tome da više zarađujemo, ali i o tome da smo sve svjesniji svojih prava.

Poreznu prijavu za porez na dohodak ne morate podnijeti ako ste zarađivali samo kod jednog poslodavca. Ako je poslodavaca bilo više, a plaćali su sve propisane poreze unaprijed - i to se smatra konačnim obračunom. Ali ne treba se to uzimati zdravo za gotovo.

Ako niste bili zaposleni cijelu godinu, ako ste bili duže na bolovanju, ako ste trošili na lijekove, razne zdravstvene usluge, otplaćivali stambeni kredit, ulagali u stan, životno osiguranje... Sve do 12 tisuća kuna je porezna olakšica! Ne mora se podnijeti prijava, ali mogla bi se i isplatiti.

Važno je zapamtiti kako svatko ima pravo na ukupni odbitak od 12 tisuća kuna, pravo na olakšicu za djecu i druge izdržavane članove obitelji, pravo na savjet poreznih službenika u poreznoj ispostavi, besplatni informativni telefon i internetsku stranicu! Veoma je važno poštovati i rokove za prijavu jer ako zakasnite, bez obzira na izračun, povrat se ne može dobiti.


Reci što misliš!