Događaji

Korupcija

Joško Kuzmanić izrazio ogorčenje postupkom USKOK-a

Joško Kuzmanić izrazio ogorčenje postupkom USKOK-a

Kuzmanić je pomogao USKOK-u u razotkrivanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju

USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić jučer je u rovinjskoj bolnici "Martin Horvat", gdje se nalazi na rehabilitaciji, izrazio ogorčenje "nezakonitim postupkom USKOK-a i Državnog odvjetništva, jer ga nisu službeno obavijestili o tome da ga u ponedjeljak planira saslušati istražni sudac, već je to doznao od medicinske sestre.

Po njegovim riječima radi se o još jednoj potvrdi krajnje neodgovornog ponašanja te kršenja zakona i njegovih ljudskih prava.

"Ne znam hoće li mi zdravstveno stanje, nakon dvije operacije koljena u mjesec dana, omogućiti davanje iskaza", kazao je Kuzmanić novinarima dodavši kako takav odnos prema njemu doživljava šikaniranjem.

Po njegovim riječima, on se već dva mjeseca nalazi u stalnom stresu, kako zbog dvije operacije koljena i narušenog zdravlja tako i zbog prijetnji.

Kuzmanić je je nedavno također putem medija ukazao na svoj nezadovaljavajući položaj u bolnici, optužujući pritom USKOK i Državno odvjetništvo da su ga potpuno zaboravili, čime su kako je tada izjavio "doveli u pitanje uspjeh cijele akcije Maestro".

Tajna akcija Maestro trajala je godinu dana, nakon čega je pokrenuta sudska istraga protiv desetero osumnjičenih, među kojima i trojice potpredsjednika Fonda koji su pritvoreni od ljeta prošle godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Bujama potvrdilo je nedavno da se protiv dvije fizičke i dvije pravne osobe, među kojima je i USKOK-ov pouzdanik u akciji Maestro Joško Kuzmanić, vodi predistraga zbog sumnje da su zlorabili ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorili službene isprave.

Kaznenu prijavu protiv Kuzmanića, koji je pomogao USKOK-u u razotkrivanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju, i još tri osobe podnijeli su Ministarstvo financija i pazinska porezna uprava.


Reci što misliš!