Događaji

Veliki Maestro

Nastavak suđenja u slučaju Veliki Maestro

 Nastavak suđenja u slučaju Veliki Maestro

U razgovoru je Kuzmanić spomenuo i ime premijera Sanadera, kao da zna za cijeli projekt, a obrane su ustvrdile da se na taj način željelo diskreditirati premijera

Pregledavanjem novih snimki na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju Veliki Maestro, prenosi Totalportal.hr .

Iz USKOK-ove videoteke jučer je izdvojena tajna snimka sastanka bivšeg potpredsjednika Fonda za privatizaciju Josipa Matanovića i USKOK-ovog pouzdanika Joška Kuzmanića, na kojoj je bilo riječi o liegalnom dobivanju građevinske dozvole na zemljištu bivše ciglane Nin.

Matanović je Kuzmaniću rekao da je najbitnije da nema javnog natječaja za zemljište, na kojem su se, podsjetimo, trebale graditi luksuzne vile. Matanović je projekt pokušao ostvariti podmićivanjem ninskog gradonačelnika i nekih lokalnih dužnosnika. Potom bi sve išlo na kolegij Fonda pa na Vladu.

U razgovoru je Kuzmanić spomenuo i ime premijera Sanadera, kao da zna za cijeli projekt, a obrane su ustvrdile da se na taj način željelo diskreditirati premijera i uvući ga u jedan od najvećih korupcijskih skandala.

Odvjetnica drugooptuženog Roberta Peše, Višnja Drenški Lasan kaže kako je riječ o prljavoj akciji koja bi trebala biti sankcionirana od strane USKOK-a.


Reci što misliš!