Događaji

Haški sud

Zadarski časnici također će odbiti dati iskaz pred haškim istražiteljima?!

Zadarski časnici također će odbiti dati iskaz pred haškim istražiteljima?!

Stožerni brigadir i SDP-ov zastupnik Ante Kotromanović jučer je kao i general Damir Krstičević, dan ranije, odbio dati iskaz istražiteljima haškog suda. Isto je učinio i stožerni brigadir Renato Romić zapovjednik 81. gardijske bojne.

Očekuje se kako bi isto mogli postupiti i ostali visoki časnici koje su haški istražitelji pozvali na razgovor kao osumnjičenike. Među njima su i zadarski ratni zapovjednici Ivica Arbanas, Josip Čerina i Danijel Telesmanić koji su zapovijedali ratnim postrojbama pod zapovjedništvom generala Ante Gotovine.

Pokušali smo saznati hoće li i oni postupiti poput Kotromanovića i Krstičevića. Do Danijela Telesmanića zapovjednika 7. domobranske pukovnije danas nismo uspjeli doći, ali podsjećamo na izjavu koju je dao Radio Centru početkom siječnja:

Prema lokalnom tisku Telesmanić razgovor s haškim istražiteljima treba obaviti sutra, 24.siječnja, te će napraviti ono što bude u interesu generala Gotovine, pa ako treba i odbiti razgovor sa haškim istražiteljima. Do trećeg zadarskog zapovjednika, Josipa Čerine, danas pročelnika zadarske podružnice Hrvatskog centra za razminiranje uspjeli smo doći. Za radio Centar izjavio je:

Čerina nam je obećao više informacija u ponedjeljak.


Reci što misliš!