Događaji

More

Na internetu podaci o čistoći mora

Na internetu podaci o čistoći mora

Ministarstvo navodi da će se ispitivanja provoditi svakih 15 dana na 882 točke duž cijele Jadranske obale, a rezultati će biti objavljivani na web stranicama Ministarstva

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva od jučer na svojim internetskim stranicama (http://www.mzopu.hr ) objavljuje rezultate mjerenja kakvoće mora na plažama duž Jadrana.

Prvo ovogodišnje ispitivanje obavljeno do sredine svibnja pokazalo je da na 882 točke nije utvrđeno jače onečišćenje mora, a na njih pet more je umjereno onečišćeno.

To se odnosi na tri plaže u Primorsko-goranskoj te dvije plaže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva. U Primorsko-goranskoj županiji to su kupalište Istok u Rijeci, početak plaže u Mošćeničkoj dragi i Fortica u Kraljevici. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji riječ je o hotelskoj plaži Supetar u Konavlima i Ušću Ploče u Pločama.

Ministarstvo navodi da će se ispitivanja provoditi svakih 15 dana na 882 točke duž cijele Jadranske obale, a rezultati će biti objavljivani na web stranicama Ministarstva. Troškove uzorkovanja podmiruju županije, a provode ga ovlašteni laboratoriji.

Program stalnog praćenja sanitarne kakvoće mora provodi se od 1. svibnja do kraja sezone kupanja, odnosno do kraja rujna. Uzorci mora uzimaju se na plažama najmanje svakih 15 dana, 10 puta u sezoni kupanja (12 puta za plaže koje su uključene ili se planira uključiti u projekt "Plava zastava").

Ministarstvo ističe da je kakvoća mora u Hrvatskoj na vrlo visokoj razini.


Reci što misliš!